r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-0-hover PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-3 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCTION & OPERATION stage-4 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-5 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT
Document Hub
Select SDGs to find out how we are taking action in support of the UN Substinable Development Goals

גישת סביבה, בטיחות וגהות (EHS)

מטרתנו: תרבות של אפס תאונות

ICL תפעל להבטיח את בטיחותם, ביטחונם ובריאותם של עובדיה, קבלניה, המבקרים באתריה ושל הסביבה. מטרתה של ICL היא ליצור תרבות של "אפס תאונות" ולהשיג ביצועי בטיחות ממדרגה ראשונה. \

ייצור תעשייתי בכלל, ותעשיית הכימיקלים המיוחדים בפרט, מחייב נקיטה באמצעי הגנה מיוחדים על מנת לשמור על סביבת עבודה בטוחה ובריאה. מערכת OEMS-EHS (מערכת לניהול מצוינות תפעולית – סביבה, בטיחות וגהות) מספקת מסגרת להנעת מצוינות תפעולית המובילה לביצועי בטיחות ומהימנות המובילים בתעשייה, בכל רחבי הארגון. במסגרת גישה זו, מקיימת ICL הערכות סיכונים תקופתיות, כמו גם ביקורות פנימיות וחיצוניות בכל פעילויותיה. תרגול תרחישי חירום, הדרכות צוותים ושיתוף בידע הם חלק מתוכנית העבודה השנתית באתרי החברה. 


חלק ממוצרינו, אם לא יטופלו כיאות, עלולים להזיק לסביבה ולבריאותם ובטיחותם של מי שנחשפים אליהם במהלך ייצורם, הובלתם, אחסונם או השימוש בהם. מוצרינו עוברים הערכה בשלביו השונים של תהליך הייצור ושרשרת האספקה. כמו כן, אנו מבצעים הערכה לסיכונים הטמונים במוצרינו החדשים בטרם פיתוחם. אנו משקיעים משאבים בפיתוח מידע ונתונים עבור מוצרינו, מה שמאפשר לנו לאפיין את תכונותיהם ביחס לסכנות לבריאות האדם ו ולסביבה. שאיפתנו היא לנקוט בצעדים להגברת ההשפעה החיובית של המוצרים תוך מזעור השפעות שליליות, ככל שישנן.

מערכת ניהול מצוינות תפעולית – OEMS-EHS

גישת HOP וחמשת עקרונות הבטיחות של ICL

מתודולוגיית HOP (ביצועים אירגוניים ואישיים – Human and Organizational Performance) תומכת בחמשת עקרונות הבטיחות של ICL ומקדמת איתור מוקדם ומניעה של תאונות. העקרונות כוללים:

 

  • מחויבות ומעורבות 
  • ניהול סיכונים
  • כשירות ארגונית
  • ארגון לומד 
  • מערכת ESM

עקרונות ICL לפעילות בטוחה ומהימנה

בטיחות תהליכית

  • העיצוב, ההתקנה, התפעול והתחזוקה של ציוד יהיו בהתאם לפרקטיקות הנדסיות נאותות, לרבות תקני ותדירות תהליכי פיקוח ובחינה. 

למידה תפעולית

  • ICL תחתור ללמוד מכישלונות. החברה תקדם שיפור במקום הטלת אשמה. 

היערכות/תכנון

  • היערכות ותכנון, לרבות פרקטיקות לניהול שינוי, יבוצעו לפי אמות המידה הגבוהות ביותר כדי להגן על עובדים, קבלנים, מבקרים, והסביבה מפני מפגעים פוטנציאליים.

כשירות

  • עובדי ICL בכל הדרגים יקבלו את כל המידע, הניסיון, וההכשרה הדרושים להם כדי להבטיח את כשירותם, בטיחותם והצלחתם בתפקידיהם. 

למידה ושיתוף

  • ICL מחויבת להיות "ארגון לומד", ותבצע למידה בכל רחבי הארגון. 

כלים/ציוד מתאימים למשימה

  • לכל העובדים תהיה גישה לכלים ולציוד הנדרשים לביצוע עבודתם בצורה בטיחותית.  העובדים יפקחו על הציוד וישמרו על תקינותו, ויבקשו החלפתו בעת הצורך. 

סביבתי – התמקדות בציות וקיימות

  • ICL תפעל באחריות סביבתית בפעילויותיה, באמצעות יישום צעדי קיימות למאבק בשינוי האקלים, שימור משאבי טבע, ושיפור איכות החיים. 

מעורבות עובדים

  • כל עובדי ICL ימלאו את חלקם בעבודה בטיחותית, לרבות ציות לנהלים, דיווח על מפגעים, סיוע בגיבושם ויישומם של מנגנוני הגנה ובקרה ראויים, ושימוש בציוד מגן אישי מתאים. 

מענה במצבי חירום

  • ICL תבטיח את גיבושם וקיומם של נהלים מקיפים למצבי חירום, לשם הגנה על צוותי עובדים, רכוש, ומחזיקי עניין.

תעשייה 4.0 

  • ICL תעשה שימוש בטכנולוגיה ופיתוחים טכנולוגיים כדי להבטיח את בטיחותן, ודאותן וקיימוּתן של פעילויותיה.

מתודולוגיית HOP מתמקדת בבטיחות אנושית. היא מבוססת על ההנחה שטעויות אנוש הן בלתי-נמנעות. למעשה, הן מהוות תסמין לבעיות שהתקיימו מאז ומתמיד במערכות ארגוניות. גישת HOP היא לחתור לפיתוחה של שקיפות ארגונית, קידום דיאלוג, יצירת מנגנוני הגנה, וכן הדרכת והכשרת עובדים. מכלול פעולות אלה תומך ביצירתה של תרבות "אפס תאונות". 

אנו מיישמים מתודולוגיית ניהול בטיחות תהליכים (Process Safety Management – PSM). לשם כך, אנו ממשיכים בפיתוח וביישום של מדיניות ותקנים, לרבות דירקטיבת Seveso של האיחוד האירופי, תקנות PSM של מִנהל הבטיחות והגהות של ארה"ב (OSHA), ורגולציית בקרת בטיחות, גהות וסביבה של תאונות בקנה מידה גדול (UK HSE Control of Major Accidents) בבריטניה. לאחרונה אימץ המשרד להגנת הסביבה בישראל את מתודולוגיית הערכת הסיכונים של Seveso, וצפוי לדרוש את יישומה בכל מתקנינו הרלוונטיים. כל התהליכים חלים הן על עובדים והן על קבלנים.

מחויבות ומעורבות

מדיניות ICL לסביבה, בטיחות, גהות וביטחון מבטיחה שפעילויותינו, מוצרינו ומערכות ההפצה שלנו יתנהלו באופן בטוח ובטיחותי עבור העובדים, הקבלנים וכן עבור האורחים, המפיצים, והקהילות שבקרבן ממוקמים מתקנינו. ICL יישמה מערכת תמריצים מבוססי-ESG, וקבעה מדדי ביצוע ? (KPIs) בתחומי EHS. ההנהלה הבכירה, כמו גם כלל עובדי החברה, עוברים הערכות ביצועים אל מול מדדי ביצוע אלה. כך לדוגמה, תגמול מנהלים בכירים קשור לשיפורים בניהול ובביצועים בתחום בטיחות וגהות. זאת ועוד, דירקטוריון ICL מינה את ועדת הדירקטוריון לאקלים, קיימות וקשרי קהילה ("ועדת CSC"), כדי לסייע בידו לוודא מילוי חובות והתחייבויות בתחומי EHS. למידע נוסף אודות תמריצים מבוססי יעדי ESG של ICL, ראו "חזון ומחויבויות". 

ההנהלה הבכירה של ICL עוברת הכשרה מיוחדת בתחום ה-EHS, שמטרתה לחזק את הבקיאות בתחום הבטיחות. מנהלי המפעלים אחראים ליישום מתודולוגיית HOP ולמעורבות מתמשכת בפעילויות ובשגרות שנועדו לקדם את מדדי הביצוע המרכזיים בתחומי EHS. סדנאות HOP נערכו באתרי ICL. 

בכמה מאתרי ICL מוענקים פרסים על קידום תרבות של בטיחות, הן לעובדים בהעסקה ישירה והן לעובדי קבלן. 

נושאי בטיחות וגהות נכללים גם במרבית הסכמי העבודה של עובדי ICL. כך למשל, הסכמי העבודה של החברה בישראל מקיפים את נושאי הבטיחות והגהות הבאים:

  • ציוד מגן אישי
  • ועדות בטיחות וגהות משותפות לעובדים ולהנהלה
  • השתתפות נציגי העובדים במבדקי בריאות ובטיחות, בביקורות, ובתהליכי למידה מתאונות 
  • הכשרה והדרכה בתחומי בטיחות וגהות
  • מנגנון תלונות – הזכות לסרב לבצע עבודה שאינה בטיחותית
  • בדיקות תקופתיות
  • אכיפה

תעשייה 4.0 – חדשנות בבטיחות

חדשנות בתחומי EHS מהווה חלק מתפיסת "תעשייה 4.0" ב-ICL. החברה משלבת טכנולוגיות חדשניות כדי להגביר את רמת הבטיחות עבור עובדיה ונכסיה, ולשפר ביצועי סביבה, בטיחות וגהות. תהליכי דיגיטציה מתבצעים במספר מישורים, לרבות מניעה, מיפוי ודיווח תקריות "כמעט ונפגע" ותאונות. 

אנו משלבים טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) וטכנולוגיות וציוד מתקדמים נוספים לתמיכה בתהליכים שונים ולשיפור מנגנוני הגנה, לרבות שימוש ברובוטים ורחפנים. דוגמאות לשימוש בטכנולוגיה מסוג זה כוללות מערכות "חכמות" למלגזות ומשאיות, שימוש ברחפנים לביקורות בחללים סגורים (המונע את הצורך בכניסת עובדים לחללים מוקפים לצורך ביצוע בדיקה), חיישנים חכמים, ועוד.

טכנולוגיה מניעה גם שיפור בניהול נתונים ומאפשרת משוב נתונים בזמן אמת. 

ICL עושה שימוש במגוון מערכות, ובהן:

  • CERES (Chemical Emergency Response E-Service), יישום SaaS שיתופי למידול תקריות דליפה כימית, הערכת איומים, מודעות מצבית, ותמיכה בקבלת החלטות על פעולות הגנה.
  • GoArc – מערכת GoArc היא פלטפורמת זמן אמת ל-EHS, הכוללת מודולי EHS וחירום, התומכת בפעילויות הפרואקטיביות של עובדי ומנהלי ICL, מוכנות לחירום, ניהול משברים ומתודולוגיית OEMS גלובלית, בכל ארבעת הנדבכים (HOP, PSM, חירום, ותעשייה 4.0). ICL הטמיעה מערכת ייחודית זו, המונה כיום מעל 8,300 משתמשים, בהשוואה ל-1,200 משתמשים בשנת 2020. פלטפורמת GoArc מאפשרת לכל העובדים להשתתף וליטול חלק פעיל בסילוקם של סיכונים ומפגעים, תוך דיווח ביישומון GoArc, ומעקב אחר הקריאה שנפתחה והצעדים המתקנים לטיפול וצמצום בסיכונים ומפגעים אלה.  
  • Enablon היא פתרון אינטגרטיבי המשלב תיעוד אירועים ותהליכי למידה, פלטפורמה לפעולות מתקנות, מטריצה ומדדי ביצוע מרכזיים (KPIs), סיכונים וציות, הנדסה ותפעול, איכות ניהול סביבה, בטיחות וגהות (EHSQ), וקיימוּת.

מערכות אלה מאפשרות לעובדים ליטול חלק פעיל ולתרום מתובנותיהם והתמחותם לזיהויים וצמצומם של סיכונים. באמצעות שילוב כלל העובדים בתהליך ניהול הסיכונים, ביכולתה של ICL להפיק תועלת ממגוון רחב של נקודות מבט, ולטפח תרבות של אחריות ואחריותיות משותפת. גישה זו מקדמת שקיפות, מעורבות עובדים, ותחושת בעלות משותפת, המובילות בסופו של דבר לצמצום סיכונים יעיל יותר ולפרקטיקות עסקיות בנות-קיימא.    

ניהול סיכונים

מתודולוגיית ניהול הסיכונים ב-ICL מתמקדת בתהליכים בחברה, לרבות בנושאי סביבה ובטיחות בכל אתרי החברה. לשם יישום עקרון זה, ממשיכה החברה בפיתוח ויישום של קווי מדיניות ותקנים לאור הנחיות מסגרת ה-CCPS, הכוללת את דירקטיבת Seveso של האיחוד האירופי, תקנות ניהול בטיחות תהליכים (Process Safety Management – PSM) של מִנהל הבטיחות והגהות של ארה"ב (OSHA), ורגולציית בקרת בטיחות, גהות וסביבה של תאונות בקנה מידה גדול (UK HSE Control of Major Accidents) בבריטניה. בכל אתרי ICL מתבצעות הערכות בהתאם לתקנות אלה. 

סקרי הסיכונים כוללים, בין היתר, התמקדות בתהליכים תפעוליים, נכסים, פעילויות ומפגעים תעסוקתיים, על מנת למנוע חשיפתם של עובדים לחומרים מסוכנים ולסיכונים תהליכיים. 

למידע נוסף אודות ניהול הסיכונים ב-ICL, ראו "ניהול סיכונים ועקרון הזהירות המונעת"

ניהול משברים ומצבי חירום

מתודולוגיית ICL לניהול משברים ומצבי חירום חותרת לצמצם, לרסן או למתן את השפעותיהם של מצבי חירום דוגמת אסונות טבע, שריפות, ודליפות חומרים מסוכנים. 

מתודולוגיית ניהול מצבי החירום שלנו נתמכת באפליקציה לטלפון נייד הכוללת מודול ייחודי שפותח במיוחד עבור ICL. המודול מוטמע בקביעות בחברה, לרבות על-ידי צוותים ייעודיים של צוותי הצלה וגורמים רגולטוריים שונים. כך מתאפשר לחברה להגיב במהירות למקרי חירום, וכן לקיים ניהול משברים אפקטיבי. תרגילי חירום, לרבות תרגילי פתע, מהווים חלק מתוכנית העבודה השנתית ומבוצעים באופן קבוע כדי לבחון ולשפר את המוכנות למצבי חירום, דוגמת רעידות אדמה, שריפות, ודליפות חומרים מסוכנים. אנו ממשיכים לחזק את הנהלים והאמצעים בחברה בשאיפה להיות חברה מובילה בניהול משברים, ניהול מפגעים במקום העבודה, ופרקטיקות בטיחות נוספות. 

על מנת להיערך לאסונות טבע ותרחישי חירום, ב-ICL ישנם צוותי חירום, המוסמכים לביצוע מגוון פעולות תגובה ראשונה, לרבות חילוץ מהריסות ואתרים מוכי-אסון לאחר רעידת אדמה. במאמץ זה מעורבים עשרות מתנדבים. הצוותים מצוידים בציוד מתקדם ומתרגלים תרחישי חילוץ ופינוי ברמת מורכבות גבוהה. 

החברה הטמיעה תוכנה ייעודית לתמיכה בתהליכים אלה. עובדים מדווחים מידע בזמן אמת, מה שמאפשר  מתן מענה מתאים למצבי חירום ומשבר.

מענה למצבי חירום ברחבי העולם

בעקבות רעידות האדמה הקשות שאירוע לאחרונה בטורקיה, נשלחו צוותי החילוץ של ICL כצוותי מענה ראשוני. 

צוותי החירום של ICL מוסמכים לביצוע מגוון רחב של פעולות תגובה ראשונה, לרבות חילוץ מהריסות ואתרים מוכי-אסון כדוגמת רעידת אדמה. הצוותים עוברים הכשרה נרחבת הכוללת חילוץ מהריסות מבנים, ומתרגלים תרחישי חילוץ ופינוי ברמת מורכבות גבוהה, המדמים אירועים אמיתיים. נוסף על כך, צוותי החירום של ICL מצוידים בציוד המתקדם ביותר הזמין כיום.

בפברואר 2023 נשלחו צוותי חירום של ICL לטורקיה, לסייע במאמצי החילוץ. הצוותים סייעו במשימות חילוץ תוך הפגנת מקצועיות חסרת-פשרות. אנו מודים להם ומצדיעים למאמציהם.

ICL שלחה אספקה עצומה של מזון לתינוקות, בגדים חמים, שמיכות, מזון, ופינוקים לשורדים במחנות הפליטים. עשינו כמיטב יכולתנו כדי להבטיח שכל הציוד יועבר למי שזקוקים לו. זה היה שבוע מאתגר, מבחינה נפשית ופיזית, אבל זה היה שווה כל רגע, והיה לנו לכבוד לעזור לעם בטורקיה עם הצוות המדהים הזה," מסרה סיון מויאל, מנהלת מצוינות תפעולית ב-ICL

כשירות ארגונית

כשירות ארגונית מוגדרת לפי טיב הכשרתם וכשירותם של יחידים לבצע את המשימות המוטלות עליהם. החברה פיתחה מטריצת מיומנויות וידע בתחומי EHS (סביבה, בטיחות וגהות) לקידום כשירות ארגונית. המטריצה מגדירה את המומחיות הנדרשת בתחומי EHS בכל רמות הארגון. המטריצה תומכת בעקרון ניהול הסיכונים, תוך פיתוח מומחיות בביצוע ניתוח בטיחות תפקיד (JSA) וניתוח בטיחות תהליכית, כמו גם יישום של אמות המידה ונהלי ה-EHS הגלובליים של ICL. כל העובדים נדרשים לעבור הכשרות בקשר עם כל תהליכי ונהלי הבטיחות הרלוונטיים לתפקידם הספציפי בחברה. במהלך 2022 השלמנו ביצוע הכשרות בטיחות בקרב-97% מהעובדים הנדרשים לעבור הכשרת בטיחות שנתית. 

בריאות וגהות עובדים

ICL מנהלת את פרקטיקות הגהות התעסוקתית שלה על מנת לזהות, להעריך ולמזער את חשיפתם של עובדיה למפגעי גהות תעסוקתית. כחברה תעשייתית למינרלים מיוחדים, ICL נדרשת לנהל ולצמצם את הסיכון הכרוך בחשיפה פוטנציאלית ומסוכנת לחומרים, תהליכים, ייצור וכרייה.

קרא עוד

הגברת הבטיחות בעבודת עובדי קבלן

חזונה של ICL הוא להציב עצמה כמובילה בקידום פרקטיקות הבטיחות. ICL פועלת כדי לוודא שקבלניה מעורבים בניהול בטיחות פרואקטיבי, וכי הם מחזיקים במיומנויות ובידע המתאימים לצורך ביצוע עבודתם באופן בטיחותי. ICL מבצעת הערכות בטיחות של קבלנים כדי לאתר חולשות ולקבוע אילו מאמצים לשיפור הבטיחות יהיו היעילים ביותר. הקבלנים עוברים הערכה ומדורגים במספר קטגוריות בטיחות ספציפיות, כגון:

  • ביצועי הכשרות וניהול סיכונים
  • שימוש נאות בציוד בטיחות
  • תקינות בטיחותית של רכבים וכלים
  • קיום תקנות והוראות בטיחות
  • ארגון וסידור שטח העבודה
  • ביצוע סקרי בטיחות ספציפיים לאתר העבודה בטרם תחילת העבודות
  • ביצוע מטלות בהתאם לתוכניות העבודה וטופסי היתר העבודה (PTW)
  • מספר וחומרת התקריות;
  • דיווח תקריות/מפגעים

לאחר תום ההערכה, קבלנים מצטיינים זוכים לתעודת הוקרה. היכן שהתגלו פערים, החברה פועלת בשיתוף עם הקבלנים לשיפור ביצועיהם.

ארגון לומד

ICL מקיימת הכשרות בטיחות מקיפות חוזרות ונשנות, כמו גם מערכות בקרת הסמכות לכל העובדים, ספקי השירותים, עובדי הקבלן, וכל אדם אחר המגיע לביצוע עבודה באתרי החברה.

מטרת החברה היא ליצור הלך רוח של למידה הן מכישלונות והן מהצלחות בכל רחבי הארגון. בחברה פועל תהליך למידה מבוסס היטב, לניהול בטיחות פרואקטיבי וריאקטיבי גם יחד. רצף התהליך כולל מעקב אחר יישומן של פעולות מתקנות ופעולות מניעתיות. 

ניתוח תאונות ואירועי "כמעט ונפגע" מתבצע בכל אתרי ICL. 

מפגשי ועדות EHS ופורומים רלוונטיים אחרים כוללים ניתוח תאונות, לצד דיון בלקחים ובפעולות תיקון ומניעה שננקטו. כל מנהלי התפעול חולקים תחקירים של תאונות ומקרי בוחן פרואקטיביים וריאקטיביים , כמו גם תובנות בנושאי בטיחות, על בסיס חודשי. 

תהליכים אלה מלווים על-ידי צוותי למידה הכוללים פעילויות אימון בטיחות בהנחיית מנהלים מיומנים מ-ICL .ICL תומכת בתהליך זה. 

בנוסף, ICL עושה שימוש ב-Yammer (כלי שיתוף מידע), המסייע בתקשורת ובחיבור של עובדים בכל רחבי החברה, לרבות מנהלי EHS. 

בדצמבר 2022 אירחה ICL כנס בטיחות בהשתתפות נציגים מאתרי החברה בכל העולם. התובנות שעלו בכנס שותפו ויושמו בהרחבה ברחבי הארגון. 

מערכת שיתוף ידע שיטתית זו מסייעת ביישומן של פרקטיקות מיטביות ויוצרת סביבת עבודה בטוחה יותר.

שבוע ESG ב-ICL

בכל שנה מארגנת ICL שבוע ESG גלובלי, המתמקד בתחומי סביבה, בטיחות וגהות, קהילה והתנדבות, הבטחת איכות, קיימוּת, ציות ומשפט. מטרת האירוע היא לקדם מעורבות בתוך החברה. במהלך השבוע נערכות סדנאות בנושאי סביבה, בטיחות וגהות (EHS). עובדי ICL לוקחים חלק בפעילויות שנועדו לקדם בטיחות בתהליכי ייצור. הפעילות כללה תרגול תרחישים ספציפיים לאתר, תרגולי בטיחות ולמידה מתאונות. פעילויות נוספות כללו הדרכה לנהיגה בטוחה, הדרכות בנושאי בטיחות בבית, הרצאות בנושא ניהול אורח חיים בריא, ועוד.

מערכת ESM

כל תהליכי האכיפה וניהול הסיכונים בתחומי EHS בחברה נתמכים על-ידי מערכת EMS (מערכת חכמה לניהול עסקים). המערכת מאפשרת לעובדים לשלוח הודעות בדבר סוגיות ומפגעים המתגלים להם או העולים תוך כדי עבודתם, ולקבל בתגובה עדכונים בדבר צעדים שננקטו לפתרון הסוגיות או להסרת המפגעים. צמצום מפגעים מפחית את הסיכון לפגיעות. מערכת ה-EMS המשולבת מסייעת למנהלים ולעובדים לעקוב ולנתח ביצועים תפעוליים. 

מנהלי מפעלים אחראים לביצוע ויישום התוכנית ולמעורבות מתמשכת בפעילויות ושגרות. 

למידע נוסף בדבר ניהול נושאי EHS ב-ICL, ראו הדוח השנתי של ICL לשנת 2022 (עמ' 92-94).

למידע נוסף בדבר ניהול נושאי  סביבה, בטיחות וגהות תעסוקתית ב-ICL, ראו הדוח השנתי של ICL לשנת 2021.

מדדי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 103-3
גילוי: 403-1
גילוי: 403-2
גילוי: 403-4
גילוי: 403-5