ICL במבט מהיר
התחל את הפרקחזון ומחויבויות
התחל את הפרקתחומי פעילות החברה
התחל את הפרקפתרונות ברי-קיימא
התחל את הפרקממשל תאגידי
התחל את הפרקביצועים סביבתיים
התחל את הפרקהאנשים שלנו
התחל את הפרק© 2024 | ICL כל הזכויות שמורות
ICL היא חברת כימיקלים מיוחדים מובילה, עם אתרי כרייה ומתקני ייצור בכל רחבי העולם. לאור זאת, ICL מודעת להשפעתם הפוטנציאלית של פעילויותיה ומוצריה. בהיותה יצרנית תעשייתית מרכזית, הציבה ICL לעצמה יעד הפחתת פליטות גזי חממה של 30% (בהשוואה ל-2018) עד שנת 2030, והגעה לניטרליות פחמנית עד שנת 2050. ICL מגביהה עוד יותר את הרף, והתחייבה השנה לפעול בהתאם ליוזמת יעדים מבוססי-מדע (Science Based Targets initiative – SBTi). במקביל, החברה נוקטת בצעדים אסטרטגיים כדי להגשים את יעדי הפחתת הפחמן שלה. בנוסף ליעד הפחתת גזי החממה שלה, הציבה ICL יעדי חיסכון במים וצמצום פסולת. החברה ממשיכה להשקיע בהגנת הסביבה, מניעת זיהום וצמצום השפעות שליליות אחרות, כמו גם בהגברת היעילות של מתקני הייצור שלה תוך חיזוק הנהלים והאמצעים בתחום הגנת הסביבה.
הבטחת בטיחותם וביטחונם של פעילויותינו, מוצרינו ומערכות ההפצה שלנו עבור עובדינו, עובדי הקבלן שלנו, כמו גם אורחינו, המפיצים שלנו, ספקינו והקהילות בהן אנו ממוקמים מתקנינו, מצויה בעדיפות עליונה במסגרת מדיניות ICL לסביבה, בטיחות גהות ואבטחה.
מערכות גמישות לייצור מזון חיוניות היום יותר מתמיד לביטחון תזונתי. תפקידה המרכזי של ICL צפוי להתרחב כאשר אי-הודאות האקלימית משפיעה על שרשראות האספקה הגלובליות של האנושות. יעד "אפס רעב" (SDG 2) שלוב כעת ביעד פעילות אקלימית (SDG 13).
ICL אישרה ועדכנה את חזון הקיימוּת שלה כך שיכלול הן יעד לטווח הבינוני – הפחתת 30% מפליטות גזי החממה עד שנת 2030 (בהשוואה לשנת הבסיס 2018), והן יעד לטווח ארוך – הגעה לניטרליות פחמנית עד שנת 2050. בחודש מרס 2023 אישרה יוזמת יעדים מבוססי-מדע (SBTi) באופן רשמי את מחויבותה של ICL לקביעת תוכנית דה-קרבוניזציה בהתאם להנחיות ה-SBTi. גישתה של ICL היא מערכתית, והחברה מתקדמת באופן מסונכרן בכל החזיתות.
קרא עודבספטמבר 2021 ICL גייסה 250 מיליון אירו בהלוואה תלוית-קיימוּת (Sustainability-linked loan – SLL). הלוואה זו מהווה צעד חדשני במאמצי הקיימוּת המתמשכים שלנו, וכוללת שלושה יעדי ביצוע (“ESG KPIs”) בתחום זה. יעדים אלה גובשו כך שיעלו בקנה אחד עם אסטרטגיית ויעדי הקיימות שלנו, וכל אחד מהם יימדד באמצעות אימות צד שלישי. באפריל 2023 הרחיבה והגדילה ICL עוד יותר את מחויבותה ל-ESG, באמצעות התקשרות בהסכם מסגרת אשראי חוזר תלוית-קיימות (Sustainability-linked RCF) בסך של 1.55 מיליארד דולר. מסגרת אשראי זו כוללת שלושה מדדי ביצוע מרכזיים, העולים בקנה אחד עם מדדי הביצוע המרכזיים בתחום ה-ESG שנקבעו ב-SLL ועם מחויבותה האסטרטגית של ICL לקיימות ויעדים מדידים.
קרא עודאחת הסוגיות הסביבתיות המרכזיות הקשורות בפעילותה של ICL היא פליטות לאוויר. ICL ממשיכה בעקביות בצמצום הפליטות, תוך חתירה לשיפור מתמיד. בשנים האחרונות, סוגיה זו הודגשה ביתר שאת בישראל, שבה אתרי ICL נדרשים לפעול בהתאם להוראות רגולטוריות חדשות, בהתאם לחוק אוויר נקי הישראלי. הדבר מחייב השקעות ניכרות, אשר כבר הביאו לתוצאות בצמצום משמעותי של פליטות לאוויר, הצפוי להימשך בשנים הבאות.
קרא עודאנו משקיעים בהתמדה בפרויקטים שמטרתם הגנת הסביבה, בטיחות וגהות, ובניהולם הפרואקטיבי. בשנת 2022 השקענו כ-170 מיליון דולר בפרויקטים בתחום הסביבתי, מתוכם כ-80 מיליון דולר הוקצו להשקעות ברכוש קבוע. במהלך השנים הקרובות, בכוונתנו לבצע השקעות הון משמעותיות נוספות כדי להמשיך בהפחתת הפליטות לאוויר, לטפל בחומרים מסוכנים ולצמצם השפעות סביבתיות שליליות כוללות. על אלו נמנות השקעות הנדרשות לשם עמידה בדרישות חוק אוויר נקי בישראל, דרישות רגולציה באירופה ודרישות רישוי סביבתי אזוריות אחרות. אנו מעריכים כי בשנת 2023 תקצה החברה כ-191 מיליון דולר בנושאים הקשורים להגנת הסביבה.
ICL מיישמת מדיניות אחריות תאגידית וקיימוּת מקיפה, המשלבת שיקולים חברתיים, כלכליים וסביבתיים בכל פעולותיה העסקיות. מדיניות זו כוללת ניהול אחראי ושיפור מתמיד בכל היבטי הקיימוּת, לרבות הפחתת השפעה סביבתית; בטיחות וגהות; ניהול אחראי לכל אורך מחזור חיי המוצר; שימוש אחראי במשאבי טבע וקרקע; שיקום מכרות מתקדם והבטחת שקיפות מול כל מחזיקי העניין.
ICL משקיעה משאבים נרחבים בהכשרה והדרכה, כמו גם באמצעי בטיחות אחרים, כדי להשיג שיפור עקבי בבטיחות והגהות התעסוקתית, בניהול סביבתי, וכן במניעת תאונות.
ICL מפתחת מוצרים ושיטות המאפשרים לה להיות שחקנית פעילה במאמצי קידום הכלכלה המעגלית. החברה מפעילה תוכניות ניסוי (פיילוט) ומיישמת תהליכי ייצור שמטרתם סגירת מעגלים במתקניה שלה, וכן מפתחת מוצרים מתוצרי-הלוואי שלה עצמה, במקביל לייצור מוצרים חדשים מזרמי פסולת.
קרא עודנכון להיום, מפלס המים בים המלח נסוג בקצב של כ-1.1 מטר בשנה, נסיגה הגורמת להתכווצות שטח פני הים. החלק הארי של הירידה במפלס ים המלח נובע מהירידה הדרסטית בכמות המים הזורמים אליו ממקורותיו הטבעיים. מים שזרמו בעבר לים המלח המים נסכרו והוסטו במעלה הזרם על-ידי מדינת ישראל ושכנותיה למטרות צריכה ביתית, תעשייה וחקלאות. למרבה הצער, הירידה במפלס מי ים המלח תימשך גם אם כל הפעילות התעשייתית באגן הדרומי תופסק. הזרמת מים לאגן הדרומי של ים המלח על-ידי ICL מהווה את הבסיס הכלכלי המאפשר את המשך שגשוגן של פעילויות התעשייה והתיירות שהתפתחו על גדות בריכות האידוי באגן הדרומי של ים המלח.
קרא עודICL איבריה נקטה באמצעים רבים לבקרה וניהול סביבתי של מצבורי המלח ב-Súria ו-Sallent, תוך שימוש בשיטות מיטביות (BAT). תוכנית רב-שנתית לשיקום מצבורי המלח ב-ICL איבריה מצויה כעת בעיצומה, תוך מיקוד המאמצים בניקוז שפכים וטיפול בבוצה.
קרא עודICL חותרת בהתמדה להגיע למצוינות תפעולית. במקביל לחתירתה למזעור השפעות סביבתיות פוטנציאליות שליליות כלשהן, פועלת החברה גם לאתר דרכים להגביר את היתרונות הטמונים במוצריה.
קרא עוד