r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-0-hover PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-3 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCTION & OPERATION stage-4 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-5 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT
Document Hub
Select SDGs to find out how we are taking action in support of the UN Substinable Development Goals

הגברת היעילות וצמצום בזבוז מזון

מוצרי ושירותי ICL מסייעים לשפר את ייצור המזון ולצמצם את בזבוזו, והופכים מזון לזמין ובר-השגה יותר. \

ICL – חלוצה בשימור בר-קיימא של פירות הדר באמצעות FruitMag

ICL השיקה לאחרונה את FruitMag, פתרון מובחר ובר-קיימא לטיפול בפירות הדר לאחר קטיף. פתרון חדשני זה מבוסס על מינרלים ונטול קוטלי פטריות, בניגוד למוצרים המשמשים בתעשיית פירות ההדר הגלובלית כיום. על-ידי שימוש במוצר מגנזיה באיכות מזון, ביכולתה של ICL להסיר חומרים רעילים ולצמצם אובדן תוצרת, תוך הארכת חיי המדף. 

בעזרת FruitMag – אחד מסדרה של מוצרים שפיתחה ICL במענה לאתגרי קיימות – מאפשרת ICL לצמצם את אובדן התוצרת בצורה יעילה יותר, בטיחותית יותר, ומקיימת יותר.

pHix-up – תערובת תחמוצת מגנזיום לאיזון חומציות (pH)

ICL השיקה מוצר חדש העוזר לאזן את רמת החומציות (pH) במעיים של פרות ולייצב את סביבת ההֶמְסֵס (rumen) במערכת העיכול של הפרה. איזון רמות החומציות חיוני לבריאות הפרה. כן נמצא כי השימוש ב-pHix-up מגביר את תפוקת החלב ומשפר את הרכבו (מגדיל את תכולת השומן בחלב).

סדרת JOHA® SF - הדור החדש של מלחי אמולסיה

ICL רכיבי מזון מיוחדים מציגה את מלחי האמולסיה JOHA®, מסדרת JOHA® SF, המשמשת לאופטימיזציה של תכולת החלבון בגבינה מעובדת ומספקת תועלות משופרות.

מלחי האמולסיה החדשניים של ICL פותחו על מנת לצמצם את הצורך ברכיבים נוספים הנדרשים בדרך כלל בייצור מסורתי של גבינה מעובדת. מלחי JOHA® מציעים יציבות מוגברת בהשוואה למלחי אמולסיה רגילים. כתוצאה מכך, מפתחי המוצרים יכולים ליצור מוצרי גבינה תחרותיים בעלויות אופטימליות.

הארכת חיי המדף

אחסון גבינה מעובדת, "מחוץ למקרר", עם חיי מדף ארוכים מובטחים. כל הגבינות המעובדות למריחה, המיוצרות בשילוב סדרת מוצרי JOHA® מבית ICL, ניתנות לאחסון מחוץ למקרר, וחסכון באנרגיה.

חיי המדף הארוכים באופן יוצא מן הכלל (עד שנתיים) מתאפשרים הודות לתהליך הסטריליזציה והשימוש במלחי אמולסיה מסדרת JOHA®, ובכך מפחיתים את בזבוז המזון. יתרון זה משמעותי במיוחד בכלכלות מתעוררות, שבהן שרשרת קירור סגורה למוצרי מזון אינה מובטחת. בנוסף, הדבר מגביר את בטיחות המזון. חיי המדף הארוכים יותר מגבירים את נגישותו של חלבון שמקורו במוצרי חלב לאוכלוסייה רחבה יותר.

חסכון בחלבוני מזון בתעשיית מוצרי החלב

בכל יום, מעל 1% מסך התוצרת של מפעל ממוצע לייצור גבינות אינו יכול לשמש במוצרים המוגמרים ולהישלח ללקוחות. הסיבות לכך הן:

  • אובדן חומר בלתי-תואם עקב תנאי עיבוד;
  • אובדן גבן בתהליך ניקוז מי הגבינה;
  • גבינות שטרם נמכרו וחיי המדף שלהן קרובים לקיצם;
  • גבינה שאינה ניתנת למכירה כתוצאה מתהליכי האריזה, החיתוך והגירור.

הפתרון של ICL מגביל אובדן חומר בשלב עיצוב הגבן. פיסות קטנות שנותרות מחוץ לתבנית (כ-0.5% מסך מסת הגבינה) בדרך כלל אובדות. תהליך הייצור של ICL עושה שימוש חוזר בטיחותי בחומר הגלם שהיה מתבזבז אלמלא כן, לשם ייצור גבינה מעובדת. תהליך זה מאפשר שמירה על ערך החלבון הגבוה של הגבינה לצריכת בני-אדם. החיסכון המצטבר בחומרים מפחית הן את הפסולת המיוצרת בתהליך והן זיהום מיותר לכל אורך שרשרת האספקה (עקב ההפחתה בצריכת חומרי גלם). 

12.3
עד שנת 2030, הפחתה של מחצית, במדידה לנפש, של בזבוז המזון הגלובלי ברמת הקמעונאי והצרכן, והפחתת אובדני המזון לאורך שרשראות הייצור והאספקה, לרבות אובדן לאחר קציר.