r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-0-hover PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION PRODUCT DEVELOPMENT RAW MATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-3 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCTION & OPERATION stage-4 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT stage-5 PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFE LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT LOGISTICS & DISTRIBUTION PRODUCTION & OPERATION RAW MATERIALS PRODUCT DEVELOPMENT
Document Hub
Select SDGs to find out how we are taking action in support of the UN Substinable Development Goals

פתרונות ברי-קיימא

ICL מחויבת ליצירת פתרונות אחראיים לאתגרי הקיימוּת של האנושות בשוקי החקלאות, המזון והמוצרים התעשייתיים. החברה מתמקדת בפיתוח פתרונות ברי-קיימא המגבירים את האימפקט הגלובלי החיובי של ICL באמצעות מוצריה הקיימים ומוצרים חדשים. הפתרונות ברי-הקיימא שמציעה ICL קשורים ושלובים באתגרים הניצבים בפני האנושות, דוגמת הבטחת ייצור ואספקת מזון (SDG 2 – אפס רעב), תמיכה בצמצום והתאמה להשפעות שינוי האקלים (SDG 13), שימוש יעיל במשאבי מים (SDG 6), קידום מעגליות במערכות חקלאיות והפחתת האימפקט הסביבתי של תהליכים תעשייתיים. \

כשחקנית חיונית בשרשרת אספקת המזון העולמית, מטרתנו היא לתרום למאמצים להשגת אפס רעב (SDG 2). הדשנים מתוצרתנו מאפשרים ייצור חקלאי בהיקף שווה ערך לצרכים התזונתיים של 158 מיליון* בני אדם מדי יום. מאמצים נוספים לחיזוק הביטחון התזונתי משולבים בתהליכים שונים לאורך שרשרת ערך המזון. פתרונות השדה שלנו כוללים דשנים מתקדמים, דוגמת דשנים בשחרור מבוקר, ביוסטימולנטים, וטכנולוגיות חקלאות דיגיטליות. כל אלו מאפשרים לחקלאים להגדיל את תפוקות היבול, לשפר את איכות הגידולים, ולצמצם את צריכת המים. הפתרונות ברי-הקיימא שלנו ממזערים את אובדן הנוטריינטים, במקביל למזעור האימפקט הסביבתי, ומעצימים חקלאים בכך שהם מאפשרים להם לעשות שימוש בחקלאות מדייקת ולקבל החלטות מבוססות-נתונים. אך הפתרונות החדשניים שלנו אינם מסתיימים בשדה. כך למשל, בשנת 2022 השקנו את FruitMag, פתרון בר-קיימא, מבוסס מינרלים ונטול קוטלי פטריות, לטיפול בפירות הדר לאחר קטיף. באמצעות שימוש במוצר מגנזיה באיכות מזון, הצלחנו לבטל את הצורך בשימוש בחומרים רעילים ולצמצם בזבוז מזון, ובמקביל אף להאריך את חיי המדף. FruitMag מצטרף למוצרים רבים אחרים המשמרים מזון ומאריכים את חיי המדף שלו, לצד פתרונות חדשים ויעילים לענף החלבון החליפי על בסיס צמחי. 

2.4
עד שנת 2030, הבטחת מערכות ייצור מזון בנות-קיימא ויישום פרקטיקות חקלאיות עמידות המגבירות את היצרנות והייצור, מסייעות בשימור מערכות אקולוגיות, מחזקות את יכולת ההסתגלות לשינוי אקלים, מזג-אוויר קיצוני, בצורת, שיטפונות ואסונות טבע אחרים, ומשפרות בהדרגה את איכות האדמה והקרקע.

הדשנים שלנו מאפשרים ייצור חקלאי להזנת 158 מיליון* בני אדם מדי יום, ומגבירים את הביטחון התזונתי ברחבי העולם.

עבור שוקי הפרמצבטיקה, הנוטרצבטיקה (תוספי תזונה), והמזון, אנו מייצרים רכיבים בטיחותיים באיכות גבוהה. מוצרינו כוללים חומרי פרמצבטיים פעילים, חומרי תיקון מאזן אלקטרוליטים, ומוצרי טיפוח אישי על בסיס טבעי. 

7.2
עד שנת 2030, הגדלה משמעותית של חלקן של אנרגיות מתחדשות בתמהיל האנרגיה הגלובלי.

הפיתוחים והפעילויות החדשניים של ICL בולטים במיוחד בתחום שבו הכלכלה העולמית חווה את אתגריה הגדולים ביותר, או עוברת שינויים מהירים. דוגמה טובה לכך היא פעילותנו לתמיכה בצמצום השפעות שינוי האקלים, והמאמצים לשלב משאבי אנרגיה מתחדשת על אף שמשאבים אלו , מטבעם, זמינים לעתים רק לסירוגין. אתגר זה מחייב אגירת אנרגיה  בקנה מידה נרחב, אשר ניתן לנצלה בשעות ביקוש גבוה. מומחיותה של ICL בתחום הכימיה המתקדמת משחקת תפקיד מרכזי ביצירתם של פתרונות אלו. 

ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר (product stewardship)

ICL משקיעה משאבים ניכרים במאמצים לשפר טווח רחב של היבטים מרכזיים במחזור חייהם של מוצרינו. מאמצים אלו מתחילים מתכנון סביבתי קפדני בשלב פיתוח המוצר, ומשתרעים לאורכן של פעילויות דוגמת לוגיסטיקה יעילה, הכשרה ותמיכה בשותפים עסקיים, כמו גם במשתמשי-קצה. על משתמשי-הקצה שלנו נמנים ספקים ומובילים, מפיצים מקומיים, חקלאים, אגרונומים, ורבים אחרים, העשויים להשפיע או ליהנות מביצועיהם של מוצרי ICL. לצורך כך, ICL מקיימת מאמץ מתמשך להערכת טביעת-הרגל הפחמנית של מוצריה, כאשר מעל 500 ממוצרינו כבר מופו. אנו נעזרים בהערכות אלה כדי לזהות הזדמנויות לצמצום טביעות-רגל פחמניות כאלה, כחלק מהמאמץ הכולל שלנו להגיע לניטרליות פחמנית. 

תעשייה 4.0

בנוסף למוצרים ויישומים חדשים, ICL מתמקדת גם בחדשנות תפעולית, במטרה להפחית את השפעת החברה על-ידי קידום יעילות השימוש באנרגיה, בחומרים ובפחמן, בקרת זיהום, צמצום סיכונים, ומוּכנוּת שרשרת האספקה. החברה מיישמת גישת "תעשייה 4.0", תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, כגון בינה מלאכותית, רחפנים, וטכנולוגיות חדשות אחרות, כדי לשפר את ביצועיה התפעוליים. צוותים ייעודיים פועלים להגברת היעילות האנרגטית, לקידום כלכלה מעגלית יותר, ולצמצום צריכת המים. מאמץ דומה שנעשה במהלך השנים האחרונות והתמקד בפליטות לאוויר, הביא להפחתה משמעותית של הפליטות לאוויר וטביעת הרגל הפחמנית התאגידית שלנו. החברה אף מפתחת מוצרים חדשים דוגמת BromoQuel™, המסייע בצמצום מפגעים פוטנציאליים והשפעות סביבתיות בעת עבודה עם ברום (אחר ממשאבי המינרלים של ICL). 

סל המוצרים ברי-הקיימא של ICL

גישתנו ביחס לפתרונות ברי-קיימא לחקלאות ולתזונה עולים בקנה אחד עם SDG 2 של האו"ם (אפס רעב), הקובע כי מערכות חקלאיות בכל העולם נדרשות להפוך ליצרניות יותר ובזבזניות פחות. פרקטיקות מקיימות בחקלאות ומערכות מזון, הן בייצור והן בצריכה, מהוות חלק מתפיסה הוליסטית ומשולבת. 

שטח, קרקעות בריאות, מים, ומשאבים גנטיים של צמחים מהווים תשומות מרכזיות בייצור מזון, והידלדלותם ההולכת וגוברת באזורים רבים בעולם הופכת את השימוש והניהול ברי-קיימא בתשומות אלה לצו השעה. הגדלה של תפוקות היבול בקרקעות חקלאיות קיימות, לרבות שיקום של קרקעות שחוקות, באמצעות פרקטיקות חקלאות בנות-קיימא, אף יפחית את הלחץ לברא יערות לצורך גידולים חקלאיים. ניהול נבון של משאבי מים דלים באמצעות טכנולוגיות השקיה ואגירה משופרות, בשילוב עם פיתוח זני גידולים חדשים ועמידים בתנאי בצורת, יכולים לסייע בשמירה על פוריות באזורים צחיחים. 

בהתחשב בתרומתנו לביטחון תזונתי, לשיפור בתפוקה ולחקלאות בת-קיימא, מכלול הפתרונות ברי-הקיימא שלנו אחראי למעל 50% מהכנסות החברה. בנוסף, ICL עושה שימוש בגישת ה-SASB לשם מעקב אחר היקף מוצרינו המיועדים לייעול שלב השימוש (Use-Phase Efficiency, בהתאם להגדרת SASB RT-CH-410a.a). על-פי מתודולוגיה זו, מוצרים כאמור מוגדרים כמוצרים שנועדו להגביר את יעילות ניצול המשאבים בעת השימוש בהן, ואשר ניתן להוכיח כי הם משפרים יעילות אנרגטית, מבטלים או מפחיתים פליטות גזי חממה, מפחיתים צריכת חומרי גלם, מגדילים את אורך חיי המוצר, ו/או מפחיתים את צריכת המים. בבחינה לפי גישה זו, מסקנתנו היא כי כ-23% מהכנסותיה של ICL כיום נובעות ממכירת מוצרים המאפשרים את ייעול שלב השימוש.

התווית מו"פ וחדשנות באמצעות מצפן הערכת אימפקט

בראייה קדימה, אנו שואפים להרחיב את אקו-סיסטם המו"פ והחדשנות שלנו, בעודנו ממשיכים במסענו לעבר קיימות ויוצרים אימפקט על אתגרי קיימות גלובליים. שאיפתנו היא להרחיב את סל הפתרונות ברי-הקיימא שלנו. 

ICL פיתחה כלי הערכת אימפקט מבוסס-נתונים עבור על הפרויקטים בתחום מו"פ וחדשנות, לשם תמיכה בפעולות החברה להתמודדות עם שינוי האקלים, קידום ביטחון תזונתי, חקלאות בת-קיימא, ותרומות לבריאותם, בטיחותם ורווחתם של בני אדם. רכיב אסטרטגי זה מהווה חלק מתהליכי האימפקט החיובי בפיתוח מוצרים בחברה, ולצידו אנו מיישמים תפיסות כלכלה מעגלית וביומימטיקה ("חיקוי הטבע"), לשם צמצום השפעתנו הסביבתית.

ICL פועלת כל העת לאתר שותפויות ופתרונות חדשניים אשר יצעידו את החברה עוד יותר קדימה במסעה לעבר עתיד בר-קיימא. אנו בוחנים הזדמנויות על-ידי מינוף שותפויות גלובליות. ראו ICL Planet Hub.

14.1
עד שנת 2025, מניעה והקטנה משמעותית של הזיהום הימי על כל סוגיו, בייחוד מפעילויות על פני היבשה, ובכלל זה פסולת ימית וזיהום מדשנים.