ICL במבט מהיר
התחל את הפרקחזון ומחויבויות
התחל את הפרקתחומי פעילות החברה
התחל את הפרקפתרונות ברי-קיימא
התחל את הפרקממשל תאגידי
התחל את הפרקביצועים סביבתיים
התחל את הפרקהאנשים שלנו
התחל את הפרק© 2024 | ICL כל הזכויות שמורות
תמיכתה ומחויבותה של ICL לאמות מידה בינלאומיות מוכרות בתחום זכויות האדם, לרבות הכרזת האו"ם לכל באי עולם בדבר זכויות אדם, העקרונות המנחים של האו"ם בנושא, והכרזת ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) בדבר עקרונות וזכויות יסוד בעבודה, מוטמעים במדיניות זכויות האדם של ICL. בנוסף, ICL התחייבה לעשרת העקרונות של יוזמת ה-Global Compact של האו"ם ושילבה את ה-Global Compact של האו"ם ועקרונותיו בתרבות, באסטרטגיה ובפעילות החברה.
קראו עוד על הצטרפות ICL ליוזמת ה-Global Compact של האו"ם
סטנדרט המחויבות של ICL להגנה על זכויות אדם חל בכל אזורי ותחומי פעילותה, לרבות באתרי הייצור והתפעול הלוגיסטי של החברה. רכישות שנעשו וקשרים עסקיים שנוצרו במדינות מתפתחות מחייבים את ICL להדגיש את הציות לסטנדרטים של הגנה על זכויות אדם.
בשנת 2022 ערכה ICL בדיקת נאותות בתחום זכויות אדם כדי להבטיח שלא מתקיימות הפרות זכויות אדם כלשהן בכל אתרי ICL ברחבי העולם. במסגרת הבדיקה נבחנו העקרונות המנויים במדיניות זכויות האדם שלנו: איסור עבודת כפייה, מניעת הטרדה והפליה, חופש ההתאגדות, תנאי עבודה בטיחותיים, איסור עבודת ילדים, שכר הוגן, הטבות ושעות עבודה סבירות, ומשרות קבועות לעומת מיקור חוץ או עובדי קבלן.
התגובות מ-75 גופי ICL בכל העולם לא העלו ממצאים משמעותיים, אלא רק מספר הזדמנויות לשיפור, אשר ביחס אליהם ננקטו צעדי תיקון. ביקורות אמות מידה אתיות נערכות באופן שוטף בכל פעילויות ICL, וכן ביקורות אכיפה שונות, לרבות בנושאי זכויות אדם ואתיקה. בנוסף, פעילות ביקורת הפנים מתייחסת להיבטי אמות מידה אתיות במסגרת ביקורות פנים הנערכות מדי שנה באתרי ICL, כחלק מבדיקות ייעודיות של תהליכים דוגמת שיווק ומכירות, רכש, וקבלנים, וכן, אחת לשלוש שנים, ביקורת פנים ייעודית בנוגע לתקני אתיקה שונים (כגון הקוד האתי, מניעת שוחד ושחיתות, מניעת הטרדה והפליה, ועוד).
ICL היא החברה התעשייתית הראשונה בישראל המיישמת את הקוד הוולונטרי למעסיקים למניעת הטרדה מינית במקום העבודה. החברה אימצה בהצלחה קוד וולונטרי למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, אשר גובש על-ידי מכון התקנים בישראל. הקוד קובע תקן קפדני יותר מזה הנדרש בתקנות האזוריות בישראל למניעת הטרדה מינית.
הקוד מהווה ככלי אופרטיבי ליצירת תהליך בהיר ומובנה למניעה וטיפול בהטרדה מינית, ויעיל בהתמודדות עם התופעה. הקוד מחזק את תחושת הביטחון האישי של עובדות ועובדים, ומאפשר ל-ICL לנהוג באחריות, בהתאם לערכיה, כדי ליצור סביבת עבודה בטוחה ומכבדת בה יש אפס סובלנות להטרדה מינית.
לקראת סוף שנת 2022 עברו אתרי ICL בישראל ביקורת של מכון התקנים כחלק מתהליך הסמכה מקיף, לשם הערכת רמת הציות של ICL לקוד הוולונטרי. תהליך ההסמכה כלל ראיונות עם עובדות ועובדים, ממוני מניעת הטרדה מינית ומנהלי משאבי אנוש באתרים השונים, עם התמקדות מיוחדת בהכשרה ומערכות אכיפה, מניעה ומנגנוני טיפול בתלונות על הטרדה מינית. ICL השלימה תהליך ההסמכה בהצלחה.
למיטב ידיעתה של ICL, לא מתקיימות הפרות של זכויות אדם באתרי ICL ברחבי העולם.
סטנדרט המחויבות של ICL להגנה על זכויות אדם חל בכל האזורים והתחומים של פעילותה, לרבות באתרי הייצור והתפעול הלוגיסטי של החברה. רכישות שנעשו וקשרים עסקיים שנוצרו במדינות מתפתחות מחייבות את ICL להדגיש את הציות לסטנדרטים של שמירה על זכויות אדם.