ICL במבט מהיר
התחל את הפרקחזון ומחויבויות
התחל את הפרקתחומי פעילות החברה
התחל את הפרקפתרונות ברי-קיימא
התחל את הפרקממשל תאגידי
התחל את הפרקביצועים סביבתיים
התחל את הפרקהאנשים שלנו
התחל את הפרק© 2024 | ICL כל הזכויות שמורות
ICL מקימה שותפויות עם מגוון שחקנים בתעשייה, ממכוני מחקר ועד מפתחי יישומי אגירת אנרגיה, לשם קידום חדשנות בשוק אגירת האנרגיה. בפרט, החברה בוחנת את ייצורם של אלקטרוליטים המשמשים כיום בסוללות, ומפתחים את הדור הבא של אלקטרוליטים מוצקים.
אנרגיות מתחדשות צפויות לייצג 60% משוק האנרגיה עד שנת 2050
בעוד העולם עובר מאנרגיה המבוססת על דלקים פוסיליים לאנרגיה חשמלית נטולת-פליטות, סוללות הופכות לאמצעי אגירה חיוני כדי לאפשר מהפך אנרגטי זה. סוללות תורמות לצמצום ונטרול הפחמן בענף התחבורה ומאפשרות פתרונות אנרגיה מבוזרים ומנותקים מהרשת. בנוסף, סוללות מסייעות בהגברת הגישה לאנרגיה מהימנה עבור קהילות שאינן מחוברות לרשת החשמל בכל רחבי העולם. עם ביקוש גבוה לרכבים חשמליים (EVs), אגירת אנרגיה היא מקור בעל לפוטנציאל צמיחה משמעותי.
ICL היא יצרנית מובילה של חומצות ומלחי פוספט מיוחדים המשמשים בייצור חומרי קתודה ואלקטרוליטים. יכולות ייצור הפוספט הנרחבות שלנו, כמו גם ניסיוננו הניכר, מאפשרים הצעת מגוון אפשרויות לייצור מלחי פוספט אלה.
ICL תוביל את המאמצים בארה"ב לפיתוח שרשרת ערך בת-קיימא לפתרונות אגירת אנרגיה, עם השקעה של 400 מיליון דולר בכושר ייצור חדש לחומרי LFP.
בכוונת ICL להקים מפעל חדש בסנט-לואיס, בשטח של 120000 מ"ר, בהשקעה של 400 מיליון דולר, לייצור חומרי LFP. המפעל צפוי להיכנס לפעילות בשנת 2024, ולייצר חומרי LFP באיכות גבוהה עבור תעשיית סוללות הליתיום הגלובלית, תוך התבססות על שרשרת אספקה אמריקנית בעיקרה. מפעל ה-LFP מייצג הרחבה משמעותית של סל פתרונות אגירת האנרגיה של ICL, וממחיש את מחויבותה של החברה לפיתוח מוצרים מיוחדים באיכות גבוהה עבור יישומי חקלאות, מזון, ותעשייה.
בעוד הביקוש לסוללות ליתיום ממשיך לגדול, אין ביום יצרני חומרי LFP בקנה מידה גדול בארה"ב. עד שנת 2025, נתח השוק של סוללות LFP צפוי להגיע ליותר מ-30% מכל משלוחי הסוללות. אימוץ רכבים חשמליים (EVs) הוא קטר צמיחה מרכזי בשוק סוללות ה-LFP, בעוד תעשייה זו ותעשיות אחרות – דוגמת מתקני אגירת נייחים ברשת החשמל ותשתיות טעינה לרכב חשמלי – ממשיכות לחפש אחר פתרונות ברי-קיימא, בטיחותיים ויעילים יותר. לפי תחזיות פירמת המחקר והייעוץ Cairn ERA, עד שנת 2030 הביקוש הגלובלי בשוק סוללות הליתיום-יון (Li-Ion) יעלה על 2,725 גיגה-וואט/שעה, עבור שווי שוק של מעל 240 מיליארד דולר.
LFP הוא פתרון קריטי עבור שוקי אגירת האנרגיה, הניידות החשמלית והתשתיות בארה"ב.
פיל בראון, נשיא ICL מוצרי פוספט מיוחדים ומנהל ICL צפון אמריקה.
המפעל יכלול שני קווי ייצור, כל אחד מהם בעל כושר ייצור של 15,000 טון חומרי LFP בשנה. השלב הראשון צפוי להסתיים עד סוף שנת 2024, וייצור במתכונת מלאה של 30,000 טון בשנה צפוי בשנת 2025. המפעל החדש ימוקם באתר Carondelet של ICL בסנט לואיס, מיזורי.
שותפותיה של ICL לפרויקט כוללות את Aleees, אשר תספק טכנולוגיית תהליכי LFP בקדמת הטכנולוגיה, ו-McCarthy, אשר תפקח על ניהול קלנים כלליים. הקהילה המקומית תיהנה לא רק מיצירתן של מעל 150 משרות בשכר גבוה במסגרת מקצועית ומאוגדת, אלא גם מהרחבת תפקידה הפעיל של ICL בפיתוח הדור הבא של עובדי ICL.
אין זה מפתיע ש-LFP הוא אחד הענפים המצויים בצמיחה המהירה ביותר בתעשיית הסוללות, שכן הטכנולוגיה מציעה בטיחות עדיפה בעלות נמוכה יותר ועם תוחלת חיים ארוכה יותר. LFP אף מצמצמת את החשיפה למתכות מאזורי קונפליקט, באופן העולה בקנה אחד עם מטרתנו – להפוך מחברה המפיקה מינרלים לחברה העושה שימוש במינרלים העומדים לרשותה כדי ליצור פתרונות ברי-קיימא עבור האנושות."
ד"ר אננטה דסיקאן, סמנכ"ל בכיר ומנהל חדשנות וטכנולוגיה ראשי ב-ICL
ICL משתפת פעולה עם פרופ' דן סטיינגרט מהמרכז לאנרגיה אלקטרוכימית (CEEC) באוניברסיטת קולומביה בארה"ב, לשיפור הבטיחות וצפיפות האנרגיה של סוללות, וחקירת מידול רב-תחומי של סוללות ליתיום-ברזל-פוספט, ליתיום מתכתי, ואבץ-ברום. המרכז לאנרגיה אלקטרוכימית (CEEC) באוניברסיטת קולומביה מאגד חברי סגל וחוקרים מכל המחלקות בבית-הספר להנדסה ומדעים יישומיים באוניברסיטת קולומביה, ועושה שימוש בגישה רב-תחומית לפיתוח טכנולוגיות פורצות-דרך ולהאיץ את מסחורן. שיתופי-הפעולה בין ה-CEEC לתעשייה מאפשרים את מימושן של פריצות דרך בתחומי האגירה וההמרה של אנרגיה אלקטרוכימית.
ICL מציעה מגוון פתרונות אגירת אנרגיה, לרבות תערובות אלקטרוליטים בהתאמה אישית עבור סוללות זרימה (flow batteries, מכונות גם "סוללות חמצון-חיזור") מבוססות-ברום. ICL פיתחה תערובות כימיות ייחודיות המתאימות במיוחד לאגירת כמויות גדולות של אנרגיה. סוללות אלה תורמות למאמצים המכוונים לפתרון אתגרי אגירת אנרגיה. בשל השפע היחסי של ברום ותכונות הקינטיקה המהירה שלו, סוללות מבוססות-ברום מציעות ביצועים עדיפים ויחס עלות-תועלת גבוה, אשר הופכים את הברום לאחד הפתרונות המועדפים לאגירת אנרגיה. ICL ממשיכה בפיתוח פתרונות אגירת אנרגיה מבוססי-ברום עבור חברות לייצור סוללות ברום, תוך שימוש בתרכובות מגוונות ובמסחור אלקטרוליט חדש מבוסס-ברום. אלקטרוליטים מבוססי-ברום ניתנים למִחזוּר ולשימוש חוזר, ומספקים ביצועים עדיפים עבור אגירת אנרגיה מתחדשת לפרק זמן ארוך. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הייעודי שלנו בנושא אגירת אנרגיה.
סוללות זרימה (flow batteries) מבוססות-ברום מתאפיינות באובדן מזערי של כושר אגירה במהלך חייהן.